Səhər bədənin oyandığı vaxtdır. Buna görə səhər yeməyində dadlı bir şey yemək daha yaxşıdır. Bu, bütün gün ərzində əhvalınızı yüksəltməyə kömək edəcək.
Ancaq yadda saxlamaq lazımdır ki, bəzi qidalar acqarına yeyildikdə sağlamlığa zərər verə bilər.
1. İstənilən şirniyyat
Tərkibində çoxlu şəkər olan hər şey insulinin əhəmiyyətli dərəcədə sərbəst buraxılmasını stimullaşdırır. Və bu diabetə səbəb ola bilər. Ona görə də şirniyyatlardan ibarət səhər yeməyindən imtina etmək daha yaxşıdır.
2. Hisə verilmiş ətlər
Əgər kolbasa ilə səhər yeməyi sendviçlərini sevirsinizsə, bundan imtina etmək daha yaxşıdır. İş ondadır ki, hisə verilmiş kolbasa çoxlu duz, ədviyyat və konservantlardan ibarətdir. Və onlar mədə xəstəliklərinə səbəb ola bilər, çünki onlar onun divarlarını qıcıqlandırır.
3. Banan
Faydalı olsalar da, səhər yeməyi üçün bir seçim olaraq, bu ən yaxşı fikir deyil. Hər şey meyvədə olan maqneziumla əlaqədardır. Bu cür qidaları acqarına yeyirsinizsə, ürək xəstəliklərinə səbəb ola bilərsiniz.
4. Bişirmə
Burada söhbət maya xəmirindən hazırlanan məhsullardan gedir. Bağırsaqlarda qazların əmələ gəlməsinə səbəb olduğundan və bu, şişkinliyə səbəb olur.
5. Tərəvəzlər
Təzə tərəvəzlər mədənin divarlarını qıcıqlandırır və qastritə səbəb ola bilər.
6. Portağal suyu
Bu məhsul faydalı olsa da, xüsusən də evdə hazırlanırsa, acqarına içmək son dərəcə təhlükəlidir. Axı, sitrus meyvələrində xoraların inkişafına səbəb olan turşular var.
7. Qəhvə
Bir çox insan səhər yeməyində bu canlandırıcı içkini içməyə öyrəşib. Bu vərdişdən mümkün qədər tez imtina etmək daha yaxşıdır. Qəhvə mədə şirəsinin ifraz olunmasına səbəb olur və bu, bağırsaqları qıcıqlandırır.
8. Armud
Bu meyvələrin zəngin olduğu liflər də mədənin divarlarını zədələyə bilər.
9. Qatıq
Bu məhsul çox faydalıdır, xüsusən də təbii qatıqdırsa, lakin acqarına istifadə etmək qətiyyən tövsiyə edilmir. Bütün bunlar həzm sistemini qıcıqlandıran eyni turşulara aiddir.
Nərmin