Evdar qadınlar banan qabığını zibil qutusuna atmağa tələsmirlər, yeməkdə istifadə edirlər.
Çünki banan qabığının 100% zibil olması fikri yanlışdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, tədqiqatlar onun kalium, pəhriz lifi, çoxlu doymamış yağlar və əsas amin turşuları da daxil olmaqla bir neçə əsas qida ilə zəngin olduğunu təsdiqləyir.
Çox vaxt ət bişirərkən ya bulyon, ya da bir parça mal əti həqiqətən dadlı olur. Bununla belə, bir hiylə var, bunun sayəsində yeməyin maye hissəsi iştahaaçan bir ətir əldə edəcək və ət mükəmməl bişiriləcəkdir.
Bundan əlavə, banan qabığı mal əti daha yumşaq edir. Bu, həmişəkindən daha az vaxt tələb edir.
Necə düzgün istifadə etmək olar
1. Mal əti bir tencereye qoyulur və su ilə tökülür.
2. Banandan qalan qabığı yaxşıca yuyulur, sonra da tavaya qoyulur.
3. Ət atəşə qoyulur və yaranan köpük yivli qaşıqla çıxarılır.
4. 20-30 dəqiqədən sonra. mal əti demək olar ki, hazır olacaq. Bu zaman qabıq tavadan çıxarılır, yerinə tərəvəzlər əlavə edilir.
Nurlan