
Uşaqlıqdan çoxları sadə bir qadağa haqqında bilirlər: bıçaqları hazır yeməkdə saxlamaq adət deyil.
Bəziləri hesab edir ki, bu, sadəcə olaraq şorba qabındakı qaşıq və ya hazır salatdakı çəngəl ən cəlbedici görünməməsi ilə bağlıdır.
Foodinfo.az bildirir ki, əsl səbəb estetika deyil.
Ən ağlabatan aşağıdakı izahatdır: bir qaşıq və ya hər hansı digər bıçaqların kimyəvi tərkibi qida ilə uzun müddət təmasda olur.
Nəticədə hazırlanmış yeməklər həmin əşyaların xüsusi tərkibinə görə zərərli ola bilər. Həm də unutmayın ki, belə qidalar daha tez xarab olur.
Bu qayda xüsusilə soyuducuda bir neçə gün saxlanıla bilən şorbalara aiddir, lakin qaşıqlara görə çox tez xarab olur.
Eyni səbəbdən şorba ilə qabda çömçə buraxmamalısınız.
Nərmin