Qızardılmış kartof, fırıldaqları ehtiva etməyən sadə bir yeməkdir, baxmayaraq ki, bəzən hətta onu şaxələndirmək istəyirsən. Bunu etmək olduqca sadədir. Sevimli yeməyinizi dəyişdirməyin bir neçə sadə yolu var.

Foodinfo.az bldirir ki, sarımsaq sousu yeməyə yeni dad verəcək. Sarımsaq dənələri məhlulda əzilir, sonra püresi duz, yağ və su ilə qarışdırılır. Sonra ortaya çıxan qarışıq kartof ilə ədviyyatlıdır.

Yeməyi yaxşılaşdırmağın başqa bir yolu kələm və soğan əlavə etməkdir. Bu inqrediyentlər kartoflar yüngülcə qızardıqda (təxminən 5-7 dəqiqədən sonra) əlavə edilir.

Qızardılmış kartof üçün qırmızı paprika, quru sarımsaq, kəklikotu, zerdeçal, üyüdülmüş soğan, qara bibər istifadə olunur.

Leyla