Kəsmik faydasını qiymətləndirmək mümkün olmayan məhsullardan biridir. Foodinfo.az xəbər verir ki, Belnovosti.by nəşri niyə bu məhsulun müntəzəm olaraq diyetə daxil edilməli olduğunu izah edib.

Birincisi, kəsmik sümükləri gücləndirməyə kömək edən çoxlu kalsium ehtiva edir.

İkincisi, kəsmikdə piylənmənin qarşısını alan metionin amin turşusu var.

Bundan əlavə, kəsmikin müntəzəm istifadəsi hemoglobini artırır, xolesterinin səviyyəsini normallaşdırır, qan damarlarını gücləndirir, ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır, sinir sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.

Kəsmik hamilə qadınlar üçün də çox faydalıdır. Qidanın bir hissəsi olan fol turşusu uşağın qan yaratma, sinir və immun sistemlərinin normal formalaşması üçün lazımdır.