Qəhvəyə adətən süd və ya şəkər əlavə edilir. Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, bəzi insanlar bunun üçün tamamilə yararsız məhsul seçirlər.

Bir çox insan bir fincan qəhvəsiz bir gün təsəvvür edə bilməz. Qəhvə enerjini stimullaşdırır və əlavə edir, əhval-ruhiyyəni, yaddaşı və konsentrasiyanı yaxşılaşdırır. Süd kimi tanınan müxtəlif məhsullar da qəhvəyə əlavə edilir.

Qatılaşdırılmış süd inək südüdür, suyun təxminən 60%-i buxarlanır. Bu proses həm də südü qalın, qaymaqlı və daha tünd karamel rənginə çevirir. Siz şirinləşdirilmiş və şəkərsiz qatılaşdırılmış süd ala bilərsiniz, lakin bu termin adətən şirinləşdirilmiş südə istinad etmək üçün istifadə olunur.

Şəkər təkcə ləzzət əlavə etmək üçün deyil, həm də südün qorunmasına xidmət edir.  

Qatılaşdırılmış süd ən çox tortlar, tortlar, kekslər, kekslər və vaflilər üçün desertlərə, qarışıqlara və ya kremlərə əlavə olaraq istifadə olunur.

Bununla belə, bəzi insanlar onu qəhvədən həzz almaq üçün də istifadə edirlər. lakin bu uyğun deyil.