“Dementia Australia” təşkilatının üzvləri daha çox yaşlılarda müşahidə edilən və əqli funksiyaların itirilməsilə müşayət olunan demensiya xəstəliyinə səbəb olan qida məhsullarını açıqlayıblar.
Foodinfo.az “Daily Express”-ə istinadən bildirir ki, onlar tərkibində zənginləşdirilmiş və trans yağlar olan ərzaqların xəstəliyin inkişafını sürətləndirdiyini bildiriblər.
Belə məhsullara kərə, palma və kokos yağları, salo, yağlı süd məhsulları, həmçinin şokolad aid edilib.
Bununla yanaşı, fastfud, qəlyanaltı və şirniyatların da demensiya riskini bir neçə dəfə artırdığı qeyd olunub.
Son xəbərlər
- Ət üçün daha ucuz və sağlam əvəzedici
- Kişi timsahla “döyüşərək” həyatını xilas edib
- Kosmetoloq dəri üçün faydalı və zərərli məhsullardan danışıb
- İmmuniteti gücləndirən məhsulları siz də tanıyın
- Diyetoloq keyfiyyətsiz qozun zərərlərindən danışıb
- Ən faydalı göbələk: Çox antioksidant ehtiva edir