Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) respublika ərazisində karantin obyekti olan zərərli orqanizmlərin yayılmasının qarşısının alınması və mübarizə tədbirlərinin gücləndirilməsi məqsədilə fitosanitar monitorinqləri davam etdirir.
Agentlikdən Foodinfo.az-a bildirilib ki, həyata keçirilən monitorinqlər zamanı Agentliyin fitosanitar müfəttişləri Abşeron rayonu, Məmmədli kəndi və Xəzər rayonu, Zirə qəsəbəsi ərazisində fəaliyyət göstərən istixanalara baxış keçirib. Fitosanitar ekspertizanın və virusoloji müayinələrin aparılması üçün nümunələr götürülərək, Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun müvafiq laboratoriyasına təqdim olunub. Həmçinin pomidor istixanalarında zərərli orqanizmlərin aşkar edilməsi və onlara qarşı mübarizə tədbirləri, bitkilərin becərilməsi, təhlükəsizlik qaydalarına əməl olunması barədə sahibkarlara zəruri göstərişlər verilib.
Sonda sahibkarları maraqlandıran suallar cavablandırılıb.
Son xəbərlər
- Ət üçün daha ucuz və sağlam əvəzedici
- Kişi timsahla “döyüşərək” həyatını xilas edib
- Kosmetoloq dəri üçün faydalı və zərərli məhsullardan danışıb
- İmmuniteti gücləndirən məhsulları siz də tanıyın
- Diyetoloq keyfiyyətsiz qozun zərərlərindən danışıb
- Ən faydalı göbələk: Çox antioksidant ehtiva edir