18-23 noyabr tarixlərində Birləşmiş Ərəb Əmirliklərinin ev sahibliyi etdiyi 15-ci Dubay Beynəlxalq Qida Təhlükəsizliyi Konfransı keçirilib. Konfransda 70-dən artıq ölkəni, eyni zamanda müxtəlif beynəlxalq təşkilatları təmsil edən 3000-dən çox nümayəndə iştirak edib. 90-dan artıq təlimçinin qida təhlükəsizliyi ilə bağlı təqdimatlarla çıxış etdiyi konfransda Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun əməkdaşları da iştirak edib.
AQTİ-dən Foodinfo.az-a verilən xəbərə görə, "Davamlı qida təhlükəsizliyi sistemi üçün innovativ həllər" sloqanı ilə keçirilən konfransda qida istehsalında nanotexnologiyaların istifadəsi, təsdiqini tapmış elmi yanaşmalar vasitəsilə qida təhlükəsizliyinin inkişaf etdirilməsi, qida təhlükəsizliyinin idarəetmə sistemləri, emal olunmuş qida məhsullarında müasir texnologiyaların tətbiqi kimi yeni tendensiyalar, qurumlararası əməkdaşlıq imkanları və bir çox əlaqədar məsələlər üzrə müzakirələr aparılıb.
Həmçinin konfrans çərçivəsində qida çirkləndiricilərinin analizi üçün yenilikçi laborator müayinələr, eləcə də qida təhlükəsizliyi, izlənilmə sistemi, məlumatların və risklərin təhlilini ölçəbilən müasir tətbiq və platformalar nümayiş olunub.
Son xəbərlər
- Ət üçün daha ucuz və sağlam əvəzedici
- Kişi timsahla “döyüşərək” həyatını xilas edib
- Kosmetoloq dəri üçün faydalı və zərərli məhsullardan danışıb
- İmmuniteti gücləndirən məhsulları siz də tanıyın
- Diyetoloq keyfiyyətsiz qozun zərərlərindən danışıb
- Ən faydalı göbələk: Çox antioksidant ehtiva edir