Tədqiqatçılar hansı fermentləşdirilmiş qidaların beyin sağlamlığına daha çox təsir etdiyini müəyyən etməyə çalışırlar. Fermentasiya edilmiş qidaların insan əhval-ruhiyyəsi üçün vacib olan serotoninin istehsalında əsas rol oynayan amin turşusu olan triptofan mənbəyi olduğu müəyyən edilib

Foodinfo.az bildirir ki, tədqiqat, hələ ilkin mərhələdə, beyin sağlamlığına faydalı olduğu bilinən metabolitləri müəyyən etmək üçün dünyanın hər yerindən 200-dən çox fermentləşdirilmiş qidanın ardıcıllığı məlumatlarını müqayisə edib.

Nəticədə şəkər əsaslı fermentləşdirilmiş qidaların və tərəvəz əsaslı fermentləşdirilmiş qidaların bağırsaq və beyin sağlamlığı üçün ən faydalı olduğu qətaətinə gəlinib.

Leyla