Göbələk yemək qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri topladıqdan sonra belə bir məhsulu necə düzgün emal edəcəyini izah edib.

Göbələklər şəhərdən, magistral yollardan və müəssisələrdən uzaqda yığılmalıdır. Çox vaxt zəhərlənmənin səbəbi zəhərli və ya şərti yeməli sortların, düzgün hazırlanmamış yeməklərin, həmçinin yanlış yerlərdə yığılmış göbələklərin istehlakıdır.

Xoşagəlməz sağlamlıq nəticələrinin riskini minimuma endirmək üçün göbələklər toplanma günündə emal edilməlidir. Pişirmədən əvvəl məhsulu 10 dəqiqə qaynatmalı, sonra yaxşıca yuyun və yalnız bundan sonra bişirməyə başlayın.

Zəhərlənmə əlamətləri görünsə, mümkün qədər tez bir həkimə müraciət etməlisiniz.

Leyla