Ötən ilin yanvar-fevral ayları ilə müqayisədə 2018-ci ildə tütün məmulatlarının istehsalında 3,4 dəfə, ət istehsalında isə 3,0 faiz artım olub.
Bu barədə Foodinfo.az-a Dövlət Statistika Komitəsindən bildirilib.
Məlumata əsasən, həmin dövrdə kolbasa məmulatlarının istehsalı 13,7 faiz, cem və marmeladların istehsalı 2,4 faiz, pendir və kəsmik istehsalı 1,2 faiz, konyak istehsalı 1,8 dəfə, alkoqolsuz içkilərin istehsalı 12,6 faiz, papiros və siqaretlərin istehsalı 8,5 dəfə artıb.
Qida məhsullarının istehsalında 6,7 faiz, içki istehsalında 19,0 faiz, duru bitki yağlarının istehsalında 28,1 faiz, qənd istehsalında isə 89,7 faiz azalma müşahidə olunub.
Son xəbərlər
- Dietoloq arıqlamaq üçün ən yaxşı tərəvəzi açıqlayıb
- Dietoloq uşaqlara verilməməsi lazım olan iki ən pis qidanın adını çəkib
- Tez arıqlamaq üçün ən təsirli məsləhətlər
- Gündə kifayət qədər su içdiyinizi necə müəyyən etmək olar?
- Qaraciyər xərçənginə səbəb ola biləcək qidalar
- Qəhvənin həddindən artıq dozasının əsas əlaməti