“Ən vacib şey haqqında” verilişinin aparıcısı, həkim Sergey Aqapkin hər gün konservləşdirilmiş noxud yeməyin mümkün olub-olmaması sualını cavablandırıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, həkim bildirib ki, yeni dəlillər yaşıl noxud müxtəlif pəhrizlər üçün tövsiyə olunan pəhriz məhsuludur. Vitaminlərlə zəngin, aşağı kalorili və eyni zamanda çox doyurucudur. Lakin konservləşdirilmiş noxudun daimi istehlakı, xüsusən də gut, nefrit, diabet və allergiya üçün tövsiyə edilmir. "Tərkibində bütün faydaları inkar edən konservantlar var" - deyə həkim cavab verib. 

Bundan əlavə, Aif.ru qeyd etmişdi ki, xəbər vermişdi ki, konservləşdirilmiş noxud istehlakdan əvvəl yuyulmalıdır.