Qaragilə sağlamlığı gücləndirən və xəstəliklərlə mübarizə aparan antioksidantların və digər maddələrin əsas mənbəyi hesab olunur. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, o antosiyaninlərlə zəngindir, antioksidant və antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir və beyin və damar funksiyasına müsbət təsir göstərə bilər. Bundan əlavə, onlar bədəndə iltihablı markerlərin səviyyəsini azaldırlar.

Bir porsiya təzə qaragilə sizə təxminən 4 qram lif verir.

Ürək üçün faydalıdır. Bu, qaragilədə antosiyaninlərin olması ilə əlaqədardır. Bu maddələrdən daha çox istifadə edən insanlarda infarkt və yüksək təzyiq riski daha az olur. Qaragilə yemək damar sağlamlığını da yaxşılaşdırır.

Beyin sağlamlığının qorunması. Bir araşdırma, altı ay ərzində dondurulmuş qurudulmuş qaragilə tozunu istehlak edən bir qrup yaşlı böyüklərin (65-80 yaş) bilişsel funksiyalarının yaxşılaşdığını göstərib.

İmmunitet sağlamlığının yaxşılaşdırılması. Qaragilədə çoxlu C vitamini var ki, bu da toxunulmazlığı qorumağa kömək edən əsas qida maddələrindən biridir.

Bağırsaq sağlamlığı üçün faydaları. 2024-cü ilin elmi məqaləsi, heyvanların qaragilə yeyən zaman bağırsaq mikrobiomlarını yaxşılaşdırdığını və iltihabı azaltdığını təsbit edib.