
Belə görünür ki, omlet hazırlamaq asandır. Ancaq hətta bu proses incikliyə səbəb ola bilər - nəticə həmişə istədiyiniz kimi olmur. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, aşpaz Nikolay Sarychev mükəmməl omletin hazırlanmasının sirlərini bölüşüb.
Ekspertin fikrincə, ideal omlet qapaqsız bişirilməlidir. Bu qızıl qaydadır. Düzgün ölçülü tava seçmək də vacibdir. Məsələn, 3 yumurta üçün ən azı 32 sm səth sahəsi lazımdır. Bütün bunlar zülalın düzgün paylanmasını təmin etmək üçün.
Qırılan yumurtaları isti bir qaba qoymaq lazımdır. “Qızartma qabını qızdırdığınız zaman zülal qismən yanmağa başlayır. Beləliklə, yumurtaları isti bir qızartma qabda parçalayırıq və yavaş-yavaş bişiririk. Protein qabın düzgün diametrində hazır olduqda, bərabər şəkildə bişiriləcək və heç bir lil qalmayacaq.