Gavalı güclü antioksidant mənbəyidir və sağlamlıq üçün bir çox faydası var. Foodinfo.az xəbər verir ki, tərkibində C vitamini, polifenollar və beta-karoten kimi antioksidantlar var ki, bunlar bədəndəki oksidləşmə stresini azaldaraq hüceyrələri zədələnmədən qoruyur.  

Gavalının antioksidant faydaları: 

- Hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alaraq bədxassəli dəyişikliklərə mane olur.  

- Qan təzyiqini tənzimləyir, damarları gücləndirir və xolesterini azaldır.  

- Yaddaşı və konsentrasiyanı artırır, Alzheimer və Parkinson kimi xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsir göstərir.  

- Kollagen istehsalını artıraraq qırışların qarşısını alır.  

- Lif və sorbitol tərkibli olduğuna görə bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir, qəbizliyi aradan qaldırır.  

Təzə və ya qurudulmuş gavalı istehlak edərək bu faydalardan yararlana bilərsiniz.