Xəmir yoğurmaq kifayət qədər vaxt aparır - bəziləri üçün daha çox, digərləri üçün daha az vaxt tələb olunur.

Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadla xəbər verir ki, yeməyi hazırlamaq zəhmətini azaltmaq üçün çoxları xəmiri əvvəlcədən hazırlayır, soyuducuya və ya dondurucuya qoyur. 

Ancaq bütün xəmirləri dondurmaq olmaz. Bəzi xam məhsullar uzun müddət soyuducuda saxlandıqda xarab olur. Xəmiri nə qədər vaxta qoyub yoğurmağa vaxta qənaət etməklə dadlı yemək əldə edə bilərsiniz? Müxtəlif növ xəmirlərin saxlanması onun tərkibindən asılıdır.

Qısa xörəkli xəmir soyuducuda 36 saata qədər, dondurucuda isə bir aya qədər saxlanıla bilər.

Maya xəmiri, dondurulduqda, xüsusiyyətlərini üç həftə saxlayır, soyuducuda isə ömrü iki gündən çox deyil.

Süngər tortunun xəmirinə gəlincə, onu soyuducuda saxlamaq və saxlamaq olmaz. Tüklü süngər tortu üçün təzə, təzə hazırlanmışdan istifadə edin.