
Yaşıl çay çoxlu sayda faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Foodinfo.az Life.ru -ya istinadən xəbər verir ki, dietoloq Yekaterina Şebedya bildirib ki, həddindən artıq istehlak sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Onun sözlərinə görə, hamilə qadınlar və hipertoniya və qlaukoma xəstələri bu içkidən mütləq çəkinməlidirlər.
O, həmçinin yaşıl çayda olan katexinlərin dəmirin udulmasına mane ola biləcəyini və bunun da dəmir çatışmazlığına səbəb ola biləcəyini qeyd etdi. Bundan əlavə, bu içki mədə-bağırsaq mukozasını qıcıqlandıra bilən tannin ehtiva edir. Bu, sağlam insanlar üçün risk yaratmasa da, mədə xorası və ya onikibarmaq bağırsaq xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər narahatlıqdan və mümkün kəskinləşmələrdən qaçmaq üçün diqqətli olmalıdırlar.