Yaz fəslində təbiət canlanır və süfrələrimizə təravətli meyvə-tərəvəzlər gəlir. Bu dövrdə yetişən məhsullar həm dadlı, həm də vitamin baxımından çox zəngindir.  

Foodinfo.az yaz fəslinin meyvə-tərəvəzlərini təqdim edir:

Yazın meyvələri

Çiyələk – C vitamini, antioksidantlar və lif baxımından zəngindir.  

Ərik – A vitamini və beta-karoten mənbəyidir.  

Gilas – Qan dövranını yaxşılaşdırır və immuniteti gücləndirir.  

Albalı – Antioksidantlarla zəngindir, yuxu rejimini tənzimləyir.  

Tut – Həzm sisteminə yaxşı təsir edir, qan azlığına qarşı faydalıdır.  

Yazın tərəvəzləri  

Kahı – Orqanizmi təmizləyir. 

Təzə soğan və sarımsaq – İmmuniteti gücləndirir, antibakterial təsir göstərir.  

Şüyüd və cəfəri – Qan dövranını yaxşılaşdırır, tərkibində C və K vitamini var.  

Kök – Göz sağlamlığı üçün əvəzolunmazdır.  

Təzə kartof – Dəmir və kaliumla zəngindir.  

Noxud – Zülal və lif qaynağıdır.  

Bu meyvə-tərəvəzlər həm dadlı, həm də bədən üçün çox faydalıdır.