Yunan salatı yaz mövsümü üçün mükəmməl olan yüngül və sağlam yeməkdir. Foodinfo.az Sterlegrad.ru-ya istinadən xəbər verir ki, zəngin tərkibi sayəsində o, nəinki doyurur, həm də orqanizmi vacib vitamin və mikroelementlərlə zənginləşdirir.

Bu salat pəhrizini izləyən və sağlam qidalara üstünlük verənlər üçün əla seçim olacaq.

Yunan salatı hazırlamaq üçün resept:

1. Tərəvəzlərin hazırlanması

İki təzə xiyar götürün və böyük parçalara kəsin. Servis üçün istifadə edəcəyiniz boşqabın üzərinə qoyun. Dadı daha şirəli və zəngin etmək üçün doğranmış pomidorları əlavə edin.

Şirin və ya salat soğanından istifadə etmək tövsiyə olunur.  Yarım üzük formasında kəsilmiş bir kiçik soğan ətirli bir ləzzət əlavə edəcəkdir.

Şirin bibəri böyük dilimlərə kəsin - salatın daha təsirli görünməsi üçün müxtəlif rəngli tərəvəzlərdən istifadə edə bilərsiniz.

2. Pendir və zeytun əlavə edilir

Təxminən 100 q çəyirdəkli zeytun götürün və tərəvəzlərin üstünə qoyun.

Ənənəvi dad üçün 150 q doğranmış feta istifadə edin.

3. Sousun hazırlanması

Yunan salatında sous əsas rol oynayır.

4 yemək qaşığı zeytun yağı

1 xörək qaşığı limon suyu

Bir az qara bibər

Əlavə dad əlavə etmək üçün salata təzə göyərti vurun. Reyhan və ya cəfəri idealdır.