İlk öncə düyüləri bol su ilə yuyun. Düyüləri 30 dəqiqə soyuq suda saxlayın ki, nişastası çıxsın. Daha sonra düyüləri yaxşıca süzün.

Qazanın altını yaxşıca qızdırın və içərisinə bitki yağı əlavə edin. Yağ qızdıqda, düyüləri əlavə edin və orta istilikdə qızardın. Düyüləri qızartmaq onların üstünün quru və dən-dən olmasına kömək edir.

Düyülərin üzərinə isti su əlavə edin. Su miqdarı düyülərin üzərini 2-3 sm qədər örtməlidir. Su əlavə etdikdən sonra plovu qapaqlı şəkildə 15-20 dəqiqə orta istilikdə bişirin.

Bişmə prosesi tamamlandıqdan sonra plovun üzərini bir dəsmalla örtün və 5-10 dəqiqə dəmlənməyə buraxın. Bu, düyülərin bir-birinə yapışmamasına kömək edir.

Əgər əlavə olaraq, plova ət, tərəvəz və ya meyvə əlavə edirsinizsə, bunları əvvəlcədən qovurmaq və ya bişirmək faydalı olar. Əlavələr plovun dadını artırır, lakin düyülərin dən-dən qalmasını təmin etmək üçün qovurma prosesini düzgün izləmək vacibdir.