Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) qida zəncirinin bütün mərhələlərində iştirak edən sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlar üçün nəzəri-praktiki təlimləri davam etdirir. Agentlikdən Foodinfo.az-a verilən məlumata görə, AQTİ mütəxəssisləri tərəfindən ictimai iaşə və istehsal müəssisələrinin əməkdaşları üçün keçirilən növbəti təlim "HACCP prinsipləri asasında qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi" mövzusuna həsr olunub. Təlim iştirakçılarına HACCP sisteminin yaranması, inkişaf tarixi, prinsipləri və üstünlükləri haqqında geniş məlumat verilib. Qeyd edilib ki, HACCP qida təhlükəsizliyinin idarə edilməsi üçün mühüm əhəmiyyət kəsb edən, qida və yem məhsullarında təhlükə amillərinin müəyyən edilməsi, qiymətləndirilməsi və onlara nəzarət olunması sistemidir. Bu sistem qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi məqsədilə bütün mümkün təhlükə və risklərin qiymətləndirilib nəzarətə götürülməsini hədəfləyir, eyni zamanda qida zəncirinin bütün mərhələlərində iştirak edən müəssisələrdə asanlıqla tətbiq oluna bilir. Daha sonra iştirakçılara "ISO 22000:2018 Qida Təhlükəsizliyi İdarəetmə Sistemi: Qida zəncirində iştirak edən müəssisələr üçün ümumi tələblər" və "ISO 22000 Standartının üstünlükləri, HACCP sistemi ilə ISO 22000:2018 arasındakı əlaqə" mövzuları ətraflı izah olunub. İştirakçıların suallarının cavablandırılması ilə davam edən təlimin sonunda onlara sertifikatlar təqdim edilib. [gallery ids="50455,50456"]