Qastroenteroloq Anna Karshieva qocalmanı yavaşlatmaq üçün fermentləşdirilmiş qidalar yeməyi məsləhət görüb
Foodinfo.az Rusiya mətbuatına istinadla xəbər verir ki, bu cür qidaların pəhrizə daxil edilməsinin faydası mikrobiotanın – bağırsaq bakteriyalarının keyfiyyətini və müxtəlifliyini yaxşılaşdırmaqdır. Faydalı bakteriyaların müxtəlifliyi və aktivliyi orqanizmin həyat keyfiyyətinə, onun xəstəliklərə qarşı müqavimətinə, iltihabi proseslərlə mübarizəyə və ümumiyyətlə, toxunulmazlığın güclənməsinə təsir göstərir.
Ancaq lif və fermentləşdirilmiş qidaların müntəzəm istifadəsi üçün eyni dərəcədə vacib bir səbəb yaşlanma prosesini yavaşlatmaqdır.
Həkimin sözlərinə görə, yüksək lifli qidalara toxum, qoz-fındıq, meyvə-tərəvəz, qəhvəyi düyü, bütöv yulaf, bulqur daxildir. Fermentasiya üçün - duzlu kələm, turşu, kimchi.
Nərmin