Bu sousla sobada bişmiş badımcanlar daha da dadlı və iştah açan ola bilər.

Foodinfo.az bildirir ki, badımcanın əsas tərkib hissəsi olduğu yeməklərin əksəriyyəti Asiya köklərinə malikdir.

Buna görə də, onlar ənənəvi olaraq çoxlu ədviyyatlarla hazırlanır. Ancaq tərəvəzin özəlliyi təkcə bu deyil. Badımcandan demək olar ki, hər hansı bir yemək hazırlana bilər.

Düzgün ədviyyat seçsəniz, qonaqlar yeməkdə bir qram da ət olmadığını təxmin edə bilməzlər. Ancaq yalnız ədviyyatlar tərəvəzin dadını yaxşılaşdıra bilməz. Souslar da bunun üçün əla işləyir.

Məhsulların siyahısı aşağıdakılardan ibarətdir:

badımcan - 2 ədəd;

tomat pastası - 2 yemək qaşığı;

mayonez - 2 yemək qaşığı;

şüyüd - 3 budaq;

sarımsaq - 3 diş;

ədviyyatlar - dadmaq.

Yemək necə hazırlanır

1. Badımcanı yarıya bölün. Hər hissəyə duz sürtülür, sonra tərəvəzlər çəngəl ilə deşilir ki, sous daha yaxşı nüfuz etsin.

2. Bütün digər inqrediyentləri bir qabda qarışdırın. Yaranan sous badımcanla yağlanır və bir çörək qabına qoyulur.

3. Bundan əlavə, tərəvəzlər pendirlə səpilir - bu, onu daha doyurucu edir. Üstünə qiymə də əlavə edə bilərsiniz.

4. Badımcanlar 200 °C-də sobada 25-30 dəqiqə bişirilir.

Nurlan