Təbii şəkildə hazırlanmış soya sousu bəzi hallarda adi duzun əvəzinə istifadə oluna bilər və orqanizmə əlavə faydalar verə bilər. Foodinfo.az bildirir ki, diyetoloq Natalya Denisova soya sousunun tərkibində sağlamlıq üçün əhəmiyyətli komponentlər olduğunu bildirib.

Onun sözlərinə görə, bu sousda müəyyən miqdarda bioloji aktiv maddələr — xüsusilə soya izoflavonları mövcuddur. Mütəxəssis izoflavonların ürək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyucu təsir göstərdiyini və qadın sağlamlığının dəstəyində mühüm rol oynadığını qeyd edib.

Denisova bildirib ki, təbii soya sousunun dadverici gücü yüksək olduğu üçün ondan az miqdarda istifadə etməklə yeməklərdəki duz yükünü azaltmaq mümkündür. Bu isə gündəlik duz qəbulunun normadan çox olduğu hallarda sağlam bir alternativ yarada bilər.

Bununla yanaşı, ekspert xəbərdarlıq edib ki, soya sousunun həddindən artıq istifadəsi arzuolunmaz nəticələr verə bilər. Onun fikrincə, bu məhsula həddindən artıq öyrənmək müəyyən mənada asılılıq hissi yarada və insanı əlavə miqdarda istifadə etməyə sövq edə bilər.

Diyetoloq balanslı qidalanma üçün soya sousunun yalnız təbii və keyfiyyətli variantlarının seçilməsini tövsiyə edib.