Hamı piknikləri sevir. Təbiətdə qəlyanaltı üçün faydalı və rahat səbətin necə yığılmalıdır?

Siz həm imkanlarınıza, həm də havaya diqqət yetirməlisiniz: əgər hava isti olsa, daha çox suya ehtiyacınız olacaq və özünüzlə tez xarab olan qidaları götürməməlisiniz. Bundan əlavə, bıçaq və boşqablara ehtiyacınız ola bilər - və birdəfəlik süfrə ilə məşğul olub-olmayacağınıza əvvəlcədən qərar verməlisiniz (onda plastikdən deyil, preslənmiş kağızdan almaq daha yaxşıdır - bu daha ekoloji cəhətdən təmizdir).

1) İçkilər

Ən yaxşı seçim adi və ya mineral şüşə sudur. İsti içkilər istəsəniz, qaynadılmış giləmeyvə, limon və ya nanə ilə bir termos kömək edəcəkdir. Şəkər əlavə etməməlisiniz - hər hansı bir içkini korlayır. Şirələrə, şirin qazlı içkilərə, nektarlara, kvaslara, enerji içkilərinə, alkoqollu içkilərə gəldikdə, sadə karbohidratlarla həddi aşmamaq üçün bütün bunları minimuma endirmək və daha da yaxşı - tamamilə imtina etmək daha yaxşıdır.

2) Meyvə və tərəvəzlər

Bu məhsullar təkcə faydalı deyil, həm də piknik üçün çox əlverişlidir. Yalnız yuyulmaq lazımdır, əlbəttə ki, əvvəlcədən - hələ də evdə. Meyvə və tərəvəzlər pəhriz lifi, üzvi turşularla zəngindir, vitamin və mikroelementlərin qiymətli mənbəyi kimi xidmət edir. Üstəlik, onlar isti günortadan sonra sizi nəmləndirməyə kömək edə biləcək çox miqdarda bağlanmış maye ehtiva edirlər. Salatlar etməmək daha yaxşıdır. Təbiətdə, yeməyə başlamazdan əvvəl xiyar, pomidor, bibəri böyük parçalara ayırmaq rahatdır. Göyərti ilə birlikdə - şüyüd, cəfəri, cilantro, bu barbekü üçün ən yaxşı yan yeməkdir.

3) Çörək

Tam taxıllı çörək və ya xırtıldayan çörək, xüsusilə piknik üçün əlverişli olan bütün un məhsulları üzərində üstünlüyə malikdir. Siz kahı, albalı pomidoru və tam protein (yumurta, pendir, doğranmış tuna və ya qaynadılmış toyuq və ya hinduşka dilimləri) ilə sendviçlər edə bilərsiniz - bu təbiətdə gözəl və dadlı qəlyanaltıdır.

4) Ət

Şəhərdən kənarda daha uzun pikniklər üçün təbii ki, ət lazımdır. Ən yaxşı seçim görünən yağ və dəri olmayan toyuq və ya hinduşka ətidir. Sadəcə olaraq özünüzlə termal emal olunmuş məhsulu götürüb aparmayacağınıza qərar verməlisiniz (bu o deməkdir ki, sizə portativ soyuducu və ya ən azı soyuducu elementlər lazımdır) və ya əti marinad edib manqal qızardın. İşlənmiş ət (sənaye kolbasalarında, kolbasalarda və s. tərkibində çoxlu duz, boyalar və konservantlar olur, onlara şəkər əlavə olunur və təbii olaraq təbii məhsuldan daha az protein var).

5) Yumurta

Yumurtalar dilimlənmiş və ya sadəcə bütöv, bərk qaynadılmış şəkildə təqdim edilə bilər. Qidalanma nöqteyi-nəzərindən, alınan zülalların və yağların balansını qorumaq üçün yeyilən iki yumurta üçün yalnız bir sarısı yemək tövsiyə olunur, lakin evdə bu qaydaya riayət etmək daha asandır.

6) Pendir

Sağlamlıq faydaları baxımından ən aktual olan ağ gənc pendirlərdir (mozzarella, Adıge). Onlar ən aşağı duz konsentrasiyası ilə ən yüksək miqdarda protein ehtiva edirlər. Onlar həmçinin dəri və saç üçün faydalı vitamin və mikroelementlərlə zəngindir: omeqa-3 və omeqa-6 yağ turşuları, selen və yod, dəmir. Sərt pendirlər (parmezan, Altay və s.) daha qidalıdır və daha çox duz ehtiva edir, lakin onların tərkibində sümüklər və dişlər üçün faydalı olan çoxlu kalsium və fosfor var. Hər hansı bir süd məhsulu kimi, pendir aşağı temperaturda saxlanmalıdır.

7) Desert üçün giləmeyvə

Şirniyyat, şəkərli peçenye və digər desertlərdə şəkər yüksəkdir, bu da insulin səviyyəsini artırır. Uzun müddətdə bu, xroniki iltihaba səbəb olur və metabolik prosesləri qeyri-sabitləşdirir. Buna görə də, ən yaxşı desert tortlar və pastalar deyil, meyvələr və giləmeyvədir.

Leyla