Bədənində qançırlar və ya kəsiklər olan balıqları yemək təhlükəli ola bilər. Çünki onlar vasitəsilə mikrob infeksiyası keçirə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu keyfiyyətə nəzarət üzrə mütəxəssis Marina Erofeyeva Gazeta.Ru-ya bildirib.
Onun sözlərinə görə, alarkən balığın təmiz, nəmli və bir qədər çıxıntılı olan gözlərinə diqqət yetirmək lazımdır. Bundan əlavə, balığın keyfiyyətini gills ilə müəyyən edə bilərsiniz: onların rəngi nə qədər parlaq olarsa, məhsul daha təravətlidir. Uzun müddət saxlama ilə gills qaralır, qəhvəyi və ya boz bir rəng əldə edir.
Evdəki balığın keyfiyyətini tərəzi ilə yoxlamaq olar. Əgər onu əlinizə götürsəniz və tərəzi ovucunuza yapışsa, bu pis əlamətdir. Tərəzi parıldamalı, dəriyə möhkəm oturmalı və quru görünməməlidir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, təzə balıqların bədəni sürüşməyən və möhkəm olmalıdır. Bunu barmaq ucu ilə yoxlamaq olar. Cırılmış üzgəclər və ya köhnəlmiş quyruq balığın torlarda çox vaxt keçirdiyini göstərir.
Erofeeva onu da qeyd edib ki, balığın yaşayış yerini qoxu ilə müəyyən etmək olar. Skumbriya və ya sardina turş dadlı ola bilər.
Bundan əlavə, balıq kəsmə zamanı sümüklərdən asanlıqla ayrılırsa, bu da pis əlamətdir.
Nərmin