Bişmiş yeməyin keyfiyyəti çox vacib olsa da, necə təqdim olunduğu da yeməyin ləzzətini artıra bilər. Bu səbəbdən süfrə qurmağın və yeməklərin bəzədilməsinin məsləhət və üsullarını öyrənmək lazımdır.
Foodinfo.az gözəl süfrə qurmağın yollarını təqdim edir:
Bütün qonaqları əhatə edə biləcək bir masa seçin. Masa və süfrənin rəngini və materialını seçmək də vacibdir, sürüşən və ya asanlıqla yığılan nümunələri seçməməyə çalışın.
Masanın qurulmasını salfetlərlə başlayın və bu salfetləri hər bir şəxs üçün öz oturacağının ortasına qoyun və ya yemək qabına qoyun.
Qaşıqları boşqabların sağ tərəfinə, çəngəlləri isə sol tərəfə düzün.
Çəngəl, bıçağı və desert qaşığını salfetin sol tərəfinə və boşqabların üstünə qoyun.
Yemək boşqabını son addımda edin, lakin salat boşqabını bıçağın sol tərəfinə qoymağı unutmayın.
Çəngəlin üstündə stəkanları yerləşdirmək üçün yer saxlayın.
Şorba və ya desert üçün kiçik bir qaşıq düşünün və onları bıçağın sağ tərəfinə qoyun.
Divarların mavi, çəhrayı, yasəmən və limon kimi solğun rənglər olması məkanı cəlbedici edir, süfrəyə və onun gözəlliyinə müsbət təsir göstərir.
Çiçəkləri və onların məkanda yaydıqları təravət və canlılıq hissinə laqeyd yanaşmayın. Təbii ki, təbii vazalarda olan çiçəklər yemək otağınıza xüsusi effekt verir. Sadəcə diqqət yetirin ki, güclü ətirli çiçəkləri yemək ətri ilə birləşdirərək xoşagəlməz qoxu verməmək üçün onlardan qaçın.
Yemək otağının dizaynı əsasən işıqdan və onun əks olunmasının fırlanmasından asılıdır. Bu baxımdan, çilçıraqlar, işıqlandırma lampaları, abajurlar və hər hansı digər işıqlandırma elementi təsirli ola bilər və işıq verməklə yanaşı, məkanın cəlbediciliyini də əlavə edə bilər. Unutmayın ki, şamlar və şamdanlar səhər yeməyi və nahar masaları üçün yaxşı seçim deyil.
Meyvə tərtibatı süfrə qurma fəaliyyətlərinin maraqlı hissəsidir. Bu baxımdan, qonaqların gəlməsindən bir neçə saat əvvəl meyvələri gözəl qablarda təşkil etməli və çiçəklər və yarpaqlarla bəzəməlisiniz.
Şəbnəm