Mükəmməl maye sarısı ilə yumurta qızartması hazırlamaq göründüyü qədər sadə deyil. Foodinfo.az Sterlegrad.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bir çox ev aşpazı kənarların yanması və sarının sərtləşməsi problemləri ilə üzləşir. Lakin aşpaz ekspertləri sadə, amma effektiv texnika təqdim edirlər.

Şef-aşpaz Artyom Kulikov bildirir ki, evdəki əsas səhv düzgün temperatur və istifadə olunan qab seçimindədir. Yumurtanın kənarları xırtıldayan, lakin yanmamış və sarısı maye qalması üçün dəmir tavanın istifadəsi tövsiyə olunur, çünki o, istiliyi bərabər paylayır və saxlayır.

Qızdırılmış tavaya yağ əlavə olunur — həm kərə yağı, həm də bitki yağı uyğun gəlir — və yumurtalar diqqətlə qırılır. Əgər ədviyyat istifadə etmək istəyirsinizsə, onları ağlıq hələ bərkiməmişkən əlavə etmək daha yaxşıdır. Lakin duzdan bişmə zamanı istifadə etmək məsləhət görülmür, çünki bu, ağın strukturunu poza bilər. Duz yalnız tabaqda, təqdim edərkən əlavə olunmalıdır.

Bişirmə prosesi də dəqiqlik tələb edir. Yumurtalar orta odda qapaqsız təxminən 3 dəqiqə bişirilir, ağ bərkiməyə başlayanda isə tavaya qapaq qoyularaq əlavə 1,5 dəqiqə saxlanır. Bu üsul ağın tam bişməsini təmin edir, sarını isə maye saxlayır.

Nəticədə əldə olunan yumurta qızartması mükəmməl olur: ağ elastik və yumşaq, sarı isə maye, yumşaq və çəngəllə toxunduqda əriyən vəziyyətdədir. Bu texnika evdə ideal gözəl və dadlı yumurta qızartması üçün sadə, lakin etibarlı fənddir.