Polad qablarınızı yeni kimi yaxşı etmək üçün 5 məsləhət

 

Paslanmayan poladdan hazırlanmış qablar indiki vaxtda olduqca populyardır. Yemək bişirməyə gəldikdə, paslanmayan polad yeməyinizi toksinlərdən qorumaq üçün istifadə ediləcək ən təhlükəsiz metaldır. Yemək poladda tez bişir və qida bütün vitamin və minerallarını özündə saxlayır. Bu metalın yeganə çatışmazlığı odur ki, zaman keçdikcə parlaqlığını itirə bilər və bir az sönük görünə bilər. Artıq narahat olmayın, çünki burada paslanmayan polad qablarınızın parlaqlığını bərpa etmək və onları təzə kimi etmək üçün evdə cəhd edə biləcəyiniz sadə və asan fəndiləri qeyd edirik.

Foodinfo.az qeyd edir ki, böyük qazanda (qabın batırılması üçün kifayətdir) isti suya 2 xörək qaşığı soda əlavə edin və qabları ora batırın. Qabların tamamilə suya batırıldığından əmin olun. Ən azı 3-5 saat belə buraxın. Daha sonra qabları adi qabyuyan sabunla təmizləmək kifayətdir və onlar yeni kimi parlayacaqlar.

 Siz polad su butulkalarında, elektrikli çaydanlarda və hətta qaynayan qazanlarda ağ rəngli təbəqə görmüş ola bilərsiniz. Bu təbəqə kalsium yatağıdır və təhlükəsiz olmasına baxmayaraq, onu təmizləmək daha yaxşıdır. Su şüşəsinin ¼ hissəsini ağ sirkə və ¾ hissəsini ilıq su ilə doldurun. Şüşənin qapağını bağlayın, bir az silkələyin və 30-40 dəqiqə oturmasına icazə verin. İndi sadəcə sabunla yaxşıca yuyun və qurudun. Sirkə qoxusundan xilas olmaq üçün şüşəni bir müddət günəşdə saxlaya bilərsiniz.

​Yanmış ləkələrin öhdəsindən gəlmək olduqca çətindir və xüsusilə yemək qabın dibində ilişib qaldıqda. Yapışmayan tavalardan fərqli olaraq, paslanmayan polad tavalar yanmağa meyllidir və yeməyin dibinə yapışmaması üçün bişirərkən həqiqətən diqqətli olmalısınız. Əgər bu baş verərsə, yeməyi tavadan çıxarın və su ilə doldurun. Güclü atəşə qoyun və suyu 2-3 dəqiqə qaynadın. İndi alovu söndürün və 30-40 dəqiqə belə gözlədin. Beləliklə, altındakı yanmış təbəqə asanlıqla çıxacaq.

Paslanmayan poladdan hazırlanmış qabları yuduqdan sonra qurulamadıqda onlarda qısa müddətdə su nişanı əmələ gəlməsi ehtimalı yüksəkdir. Belə bir ssenarinin qarşısını almaq üçün qabları yuyan kimi təmiz pambıq parça ilə silin. Nəmdən uzaq saxlamaq qabların parlaqlığını daha uzun müddət saxlamasına kömək edəcək.

Paslanmayan polad qablarınız parlaqlığını itiribsə, onları yeni kimi gözəl etmək üçün bu 2 tərkibli hiylədən istifadə edin. Bir qaba 2 xörək qaşığı soda götürün, üzərinə yarım limon əlavə edin, indi bir az su əlavə edin və məcun halına gətirin. Bir süngərə pastadan bir az çəkin və bütün polad qabların üzərinə sürtün. Qabın 1-2 saat belə oturmasına icazə verin. İndi isti suda düzgün şəkildə yuyun və pambıq parça ilə silin.

Şəbnəm