Qışda bədən meyvə-tərəvəzi az qəbul edir. Eləcə də gün istiliyi olmadığı üçün vitamin D kəskin enir.
Ona görə də fevral-mart ayında immuniteti möhkəmlətmək üçün payızda bağlanan pomidor, xiyar, kələm, badımcan və meyvə kompotlarını çox tükətməklə immunitetə dəstək vermək olar.
Foodinfo.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu həkim dietoloq Yuliya Piqareva açıqlayıb.
Payızda daha təbii tərəvəzlərdən hazırlanmış az duzlu və sirkəli şorabalar qışda marketlərdə satılan pomidor-xiyardan daha faydalıdır. Ona görə də çəkinmədən yemək olar.
Eləcə də kök, çuğundur, kahı, kartof, kələmi bol edin. Onlardan salat və şirələr düzəldin. Bu tövsiyələr 7-dən 77-ə hər kəsə uyğundur.
Son xəbərlər
- Kərəvizin faydaları və zərərləri
- Qəhvə həvəskarları nələrə diqqət etməlidir?
- Dəfələrlə qızdırılıb yeyilən yeməklərin orqanizmə mənfi təsirləri ola bilər
- Sosislə mədə xərçəngi arasında əlaqə sübut edildi
- Böyrək xəstəliyinin əlamətləri hansılardır?
- Gündə 1 ovuc yeyin - Ürəyə və beyinə xeyirdir