Bişirərkən kartofa nə əlavə etmək lazımdır? Kartofu necə qaynatmaq olar? Foodinfo.az bildirir ki, kartofu kiçik kublara kəsmək kimi təklif olunan bir çox resept var. Bu zaman kiçik bir problem yaranır - kartof parçalanır.

Bu, yeməyin dadına təsir etmir, amma istədiyimiz qədər iştahaaçan görünmür. Təcrübəli aşpazlar bu problemi bir “gizli tərkib hissəsi” ilə həll edirlər.

Bişirərkən kartofa nə əlavə etmək lazımdır?

Bir çox həvəskar aşpaz kartof qazanına sirkə əlavə edilsə nə olacağını bilmir. Bu sadə tərkib hissəsi sayəsində kartof lazım olduğundan artıq bişməyəcək və formasını saxlayacaq.

Sirkə əlavə edildikdən sonra kartof nazik bir qoruyucu təbəqə ilə örtülür, bunun sayəsində kök yumruları kəsildikdən sonra da formasını saxlayır.

Kartofu necə qaynatmaq olar?

Əvvəlcə odun üstünə bir qazan su qoyun. Maye qaynadıqda, 1-2 çay qaşığı sirkə əlavə edin. Sonra qabığında olan kartofları tavaya göndərin və bişənə qədər qaynadın.

Sirkə əlavə etmək istəmirsinizsə, iki ehtiyat variantı var. Birincisi limon turşusudur (2 litr suya 1 x.q.). İkincisi limon dilimləridir (2 litr suya 2 ədəd).

Leyla