Hazırlamaq üçün aşağıdakı məhsullara ehtiyacınız olacaq:

toyuq qaraciyəri - 1 kq;

toyuq suyu - 500 ml;

soğan - 4 ədəd;

yerkökü - 1 ədəd;

krem (yağ tərkibi 33%) - 250 ml;

günəbaxan yağı - 30 ml;

kərə yağı - 50 ml;

şəkər - 1,5 osh qaşığı. l.;

duz və istiot.

1. Başlamaq üçün qaraciyər axan suyun altında yaxşıca yuyun və qurudun.

2. Soğan və yerkökü soyulur və kublara kəsilir. Tərəvəzləri sote etmək üçün yüksək tərəfləri olan bir qızartma qabı götürün. Yeməkləri orta atəşə qoyun və bir parça kərə yağı qoyun və ya bir az bitki yağı əlavə edin. Əvvəlcə soğanı, sonra yerkökü qızardın.

3. Soğan qızılı rəng aldıqda və yerkökü yumşaq olduqda, qaraciyər, duz və istiot parçalarını düzün.

4. Qaraciyər və tərəvəzlər birlikdə 3-4 dəqiqə qızardılır, sonra toyuq suyu əlavə edilir və inqrediyentlər təxminən 15 dəqiqə qaynadılır.

5. Daha sonra bir az şəkər əlavə edin. Tərkiblər bişəndə ​​ocağı söndürün və bir az dəmləyin.

6. Son olaraq hazır yeməyi əzin.

Nərmin