Hər yeyilən “hot-doq” insan həyatını 36 dəqiqə qısaldır.
ABŞ-ın Miçiqan Universitetinin alimləri belə nəticəyə gəliblər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, müvafiq araşdırma barədə “Daily Telegraph” yazıb.
Araşdırma müəllifləri müəyyən ediblər ki, yeyilən emal olunmuş istənilən növ ət məhsulunun hər qramı ömürdən gedən 45 saniyəyə bərabərdir.
Həmçinin alimlər sağlam həyatı ən çox uzadan məhsulu da açıqlayıblar. Onlar bildiriblər ki, bir ovuc fındıq ömrün uzunluğunu 26 dəqiqə artırır.
Son xəbərlər
- Dadı acı olsa da, faydaları çoxdur
- Araşdırma: Gənclərdə bağırsaq xərçəngi halları artmaqdadır
- Dünyanın məşhur jurnalı “Forbes” Veysəloğlu Şirkətlər Qrupundan yazdı
- Liflə zəngin qidalar xərçəngin qarşısını almağa kömək edə bilər
- Səhər qəhvə içmək ölüm riskini azaldır
- Bu qida bağırsaq “düşməni” adlandırılır