Türkiyədə zeytun yağının texniki parametrləri Avropa İttifaqı (Aİ) qanunvericiliyinə uyğunlaşdırma çərçivəsində yenidən təşkil edilib.

Foodinfo.az xəbəbr verir ki, bu barədə "Rəsmi" qəzetdə məlumat dərc olunub.

Mövzu ilə bağlı Qida məcəlləsi “Codex Alimentarius” və Beynəlxalq Zeytun Yağı Şurasının Standartları, ilk növbədə Aİ qanunvericiliyi çərçivəsində ölkənin ehtiyaclarına uyğun olaraq mütəmadi olaraq yenilənir.

Bəyanatda, iqlim səbəblərinə görə zeytun yağı parametrlərində dəyişikliklər edilmiş və AB qanunvericiliyinə uyğunlaşdırılması üçün bəzi tənzimləmələr olunub.

Zeytun yağının saflıq meyarları daxilində bəzi dəyərlər yenidən təyin edilib.

Rafine edilmiş zeytun yağının yağ turşusunun tərkibindəki "qorxucu turşu" dəyəri və riviera zeytun yağı və poma yağının "mumlu maddə" dəyəri dəyişdirilib.

Nərmin