Göyərtilər yalnız yeməklərə xoş və dadlı əlavə deyil, həm də vitamin və mineralların mənbəyidir. Qastroenteroloq Yekaterina Kaşuxun Gazeta.ru-ya verdiyi müsahibədə dediyi kimi, onun tərkibində çoxlu lif var, bunun sayəsində aclıq hissi asanlıqla doyurulur.
O, cəfərinin portağaldan təxminən üç dəfə çox C vitamini ehtiva etdiyini, həmçinin K vitamini, kalium, kalsium, A vitamini və beta-karotinlə zəngin olduğunu bildirib. İlk beş sağlam bitki sırasına maqnezium, kalsium, dəmir və C vitamini ehtiva edən şüyüd də daxildir.
Bu elementlər yaraların sağalmasını sürətləndirir və immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir. Bundan əlavə, şüyüd ağır qidaları həzm etməyə və qanı ürək-damar sisteminin əsas düşmənlərindən biri olan artıq xolesterindən təmizləməyə kömək edir. Şüyüddə həmçinin faydalı təsir göstərən efir yağları da var. bağırsaqlar, spazmların qarşısını alır.
Onun sözlərinə görə, yaşıl soğan da soğan kimi immunitet sistemini dəstəkləməyə və soyuqdəymənin ağır nəticələrinin qarşısını almağa kömək edir. Sağlam göyərtilər sıralamasında siyahıda dördüncü yerdə hamilə qadınlar və ürək xəstələri üçün faydalı olan maddələr olduğu üçün arugula, beşinci yeri isə kəklikotu da adlandırılan kəklikotu tutub.