Dietoloq və endokrinoloq Natalya Samoilenkonun fikrincə, başlanğıcda, qanda şəkərin səviyyəsi vaxtaşırı yüksəlir, lakin diaqnostik meyarlara görə bunu şəkərli diabet hesab etmək olmaz. Foodinfo.az bildirir ki, bu proses zamanı sağlamlığı normal vəziyyətə gətirmək vacibdir.
Bəzi qidalardan imtina etməyə hazır olmasanız belə, müəyyən müddət ərzində nahar, səhər yeməyi və axşam yeməyini sağlam etmək və zərərli qəlyanaltıları aradan qaldırmaq vacibdir.
Bu, artıq qan şəkəri və insulin səviyyələrini azaltmaq üçün böyük bir addım olacaq.
Lifli qidalar istehlak edin - onlar qan şəkərinin səviyyəsini idarə etməyə kömək edir və həmçinin dolğunluq hissini qoruyur.
Liflə zəngin qidalar: ispanaq, brokoli, yerkökü, xiyar, balqabaq, balqabaq, Brüssel kələmi, yulaf ezmesi, qarabaşaq yarması, arpa, paxlalılar, qoz-fındıq, quru meyvələr və təzə giləmeyvələrdir.