Yazın gəlişi və istiliyin artması ilə orqanizmin daha az kaloriyə ehtiyacı var, ona görə də qidalanmaya daha çox yüngül yeməklər daxil edə bilər.

Foodinfo.az xəbəər verir ki, soyuq mövsümdə orqanizmin emosional vəziyyəti ilə yanaşı, isti saxlamaq üçün daha çox kaloriyə ehtiyacı olur.

Bu, sıx və yüksək kalorili yeməklərlə isinmək ehtiyacının aradan qalxması ilə əlaqədardır. Ət əvəzinə daha çox balıq seçmək istəyirik və zəngin şorba əvəzinə daha yüngül tərəvəz üstünlük versək faydalı olar.

Dietoloqlar vitamin və minerallarla zəngin olduğuna görə mövsüm tərəvəzləri, meyvələr və giləmeyvə yeməyi məsləhət görür.

Nərmin