Alma rəngindən asılı olmayaraq, sağlamlıq üçün faydalıdır, lakin bəzi rənglərin spesifik üstünlükləri var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, qırmızı, yaşıl və sarı almaların hər biri fərqli qida maddələri və faydalar təmin edir.
Qırmızı Alma
Qırmızı alma, xüsusilə də qabığında yüksək miqdarda antioksidant olan flavonoidlər və polifenollar ehtiva edir. Bu maddələr ürək sağlamlığını dəstəkləyir və xərçəng riskini azaltmağa kömək edir. Qırmızı almalar həmçinin daha çox lif və C vitamini ilə zəngindir, bu da həzmi yaxşılaşdırır və immun sistemini gücləndirir.
Yaşıl Alma
Yaşıl almalar daha az şəkər və daha çox lif ehtiva edir, bu da onları şəkər səviyyəsini nəzarətdə saxlamaq istəyənlər üçün ideal edir. Onlar daha çox turş dadı və daha az kalori ilə fərqlənir. Yaşıl almalar C vitamini və K vitamini ilə zəngindir, bu da sümük sağlamlığını dəstəkləyir və qan laxtalanmasını tənzimləyir.
Sarı Alma
Sarı almalar mədə-bağırsaq sağlamlığı üçün faydalıdır. Onlar lif, kalium və C vitamini ilə zəngindir və böyrək daşlarının əmələ gəlməsinin qarşısını almağa kömək edir.
Hansı rəngdə olmasından asılı olmayaraq, almalar az kalorili, çox faydalı meyvələrdir. Onların hər bir növü müxtəlif sağlamlıq faydaları təqdim edir, buna görə də müxtəlif rənglərdə almalar yemək ən yaxşı seçimdir.