Yağlar bir çox funksiyaları yerinə yetirən və bədənə böyük faydalar gətirən qidalanmanın vacib tərkib hissəsidir. Ancaq "yaxşı" olanlarla yanaşı, böyük zərər verən və hətta xərçəngin inkişafına səbəb olanlar da var.

Ümumiyyətlə, iki növ yağ turşusu var: doymuş və doymamış. Birincilərə ət, süd, yumurta və bəzi bitki qidaları, heyvan mənşəli məhsullarda rast gəlinir. Ürək-damar xəstəlikləri və piylənmənin bu növ yağlarla əlaqəli olmasına baxmayaraq, onlar orqanizm üçün çox lazımdır, sadəcə olaraq gündəlik kalorilərin dozasını aşmamaq lazımdır.

Doymamış yağlara gəldikdə, onlar üç turşu kompleksinə bölünür: omeqa-3, omeqa-6 və omeqa-9. Bütün elementlər bədənə verilməlidir, buna görə yağlı balıq, dəniz məhsulları, günəbaxan, zeytun və küncüt yağları, qoz-fındıq, avokado, və digər qidaları istehlak etməyə dəyər. Eyni zamanda, doymamış yağ turşularına ürək-damar xəstəliklərinə və "pis" xolesterolun yığılmasına səbəb olan trans yağları da daxildir.