Dadlı və eyni zamanda sağlam kabab hazırlamaq üçün düzgün ət seçmək vacibdir. Həkim-qastroenteroloq Dilyarə Lebedeva bizə hansı növə üstünlük verməli olduğunu söyləyib.
Mütəxəssisin fikrincə, donuz və toyuq əti arasında seçim edərkən ikinciyə üstünlük vermək daha yaxşıdır.
Çoxlarının sevdiyi donuz əti mədə və mədəaltı vəzi üçün əsl sınaq ola bilər, xüsusən də mədə-bağırsaq traktında (GİT) probleminiz varsa.
Bu halda marinad kimi mayonezdən qaçınmalısınız. Bu məqsədlər üçün mineral su, otlar, limon suyu və ya zeytun yağı uyğun gəlir.
Bundan əlavə, adi kabab yerinə balıq qril edə bilərsiniz. Yemək yalnız dadlı deyil, həm də sağlamdır.