Məşhur rusiyalı həkim və teleaparıcı Aleksandr Myasnikov tərkibində şəkər olan qidaların qəbulu ilə bağlı potensial təhlükələr barədə xəbərdarlıq edib.
O, Telegram kanalında müntəzəm olaraq soda, ağ makaron, çörək və düyü istehlakının ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola biləcəyi mənfi nəticələrlə bağlı məlumat paylaşıb.
Həkim izah edib ki, belə məhsulların tez-tez istifadəsi ilə orqanizmdə şəkərin səviyyəsi yüksəlir və bu da öz növbəsində insulinin ifrazına səbəb olur.
Bununla birlikdə, insulinin davamlı partlayışları ilə bədəndəki reseptorlar ona qarşı həssaslığını itirir və qandakı insulin səviyyəsinə düzgün reaksiya verməyi dayandırır. Bu, xərçəngli şişlər də daxil olmaqla, toxumaların nəzarətsiz böyüməsi də daxil olmaqla müxtəlif problemlərə səbəb ola bilər.
İnsulin müqavimətinin əlamətləri olaraq həkim artıq çəki və qabarıq qarın, eləcə də qalın məxmər dəri qırışlarının görünüşünü və qoltuqlarda, döşlərin altında və digər qıvrımlarda dərinin qaralmasını qeyd etdi.
Başqa bir simptom əzələlərdə kramp kimi ağrı ola bilər.
Leyla