Ürək və damarların sağlamlığını qorumaq üçün insan balanslı qidalanmalıdır. Ürək damarında problemlər olanlar isə bu qarnirləri az yeməlidir.
Foodinfo.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, tibb elmləri namizədi Anna Koreneviç çox insanların ət yeməyi yanında seçdikləri məşhur qarnirlər ürək üçün təhlükəlidir. Bunları ancaq bayramdan bayrama yemək lazımdır.
“Bu kartof püresi, ağ düyüdən plov və tez hazırlanan sıyıqlar, mannıdır. Eləcə də pelmeni, xingal, mayonez, kolbasa, kürü, ağ undan lavaş və çörək nadir halda, ayda ildə bir neçə dəfə yeyilməlidir”.
Son xəbərlər
- Kosmetoloq dəri üçün faydalı və zərərli məhsullardan danışıb
- İmmuniteti gücləndirən məhsulları siz də tanıyın
- Diyetoloq keyfiyyətsiz qozun zərərlərindən danışıb
- Ən faydalı göbələk: Çox antioksidant ehtiva edir
- Bu qida ilə yuxu zamanı bədən "bərpa olunur" və cavanlaşır
- Bu məhsulu qışda ürək və qan damarlarının sağlamlığı üçün yemək lazımdır