Britaniyanın “Tetley” çay şirkətinin rəhbəri Sebastyan Mixaelis çay dəmləməklə bağlı demək olar ki, hər kəsin etdiyi səhvləri açıqayıb. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, lent.az-ın xarici mətbuata istinadla xəbərinə görə, Mixaelis çay hazırlamaq yolunu bölüşmək qərarına gəlib.

Çay mütəxəssisinin fikrincə, ləzzətli və zəngin içkinin dəmlənməsinin əsas sirri sudur. O, çay üçün yalnız şirin sudan istifadə etməyi və heç vaxt çaydanda axırıncı dəfə qalan suyu iki dəfə qaynatmamağı tövsiyə edib.

Başqa bir sirr suyun temperaturudur. Qara çay üçün Mixaelis qaynadıqdan dərhal sonra qaynar su istifadə etməyi tövsiyə edir. 

Yaşıl çay 85 dərəcə su temperaturunda dəmlənməlidir. Həmçinin, ətirli bir dad əldə etmək üçün çay paketi daha əvvəl deyil, iki-üç dəqiqədən sonra çıxarılmalıdır. Bu, çayın dəmlənməsinə və açılmasına imkan verəcəkdir.

Mixaelis südlə çay içənlərə qaynar su tökülməzdən əvvəl onu bir fincana tökməməyi təklif edir. Süd həmişə çaya əlavə edilməlidir, əksinə deyil.