Göyərtinin təravətini qorumaq üçün bir sıra üsullar mövcuddur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu tövsiyələrə əməl etməklə siz göyərtilərinizin saxlama müddətini əhəmiyyətli dərəcədə artıra və qida israfını azalda bilərsiniz.

Əvvəlcə cəfərini saxlamağın yollarına baxaq. Bu ətirli göyərti təravətini 50 günə qədər saxlaya bilir. Optimal həll su və havalandırma deşikləri olan xüsusi bir qabdan istifadə etməkdir. Bununla da rütubət və hava sirkulyasiyasının ideal balansını təmin edir. Əgər belə bir qabınız yoxdursa adi bir şüşə su da cəfərinin təzəliyini 20 günə qədər uzada bilər. Cəfərinin kökünü suya qoyun və daha uzun müddət xırtıldayan və ətirli qalacaq.

Keşnişin təzəliyini maksimum dərəcədə artırmaq üçün gövdəsinin tamamilə suya batdığından əmin olmaq lazımdır. Sapları tamamilə su ilə örtmək üçün kifayət qədər dərin bir qab istifadə edin. Bu üsul onu həm təzə saxlayacaq, həm də göyərtilərin daha da böyüməsini stimullaşdıra bilər.

Şüyüd düzgün saxlandıqda iki aya qədər təravətini saxlamaq qabiliyyətinə malikdir. Şüyüdün uzun müddət saxlanması üçün su ilə dolu qab kifayət edir.  Bu mümkün deyilsə, bir bankaya da yerləşdirmək olar ki, bununla təravətini 45 günə qədər uzada bilərsiniz.

Nərmin