Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin tibb kafedrasının müəllimi Alexander Umnov NEWS-a bildirib ki, gündəlik olaraq az miqdarda bal (bir xörək qaşığından çox olmayan) istehlakı ilə qida antioksidanları və flavonoidlər hesabına immunitet sisteminin stimullaşdırılması mümkündür.

Onun sözlərinə görə, bal infarkt və insult riskini azaldır. Mütəxəssis əlavə edib ki, bal mədə və onikibarmaq bağırsağın xorasına qarşı antidepresan və müalicəvi təsirə malikdir.

Bal bədən daxilində infeksiya ilə mübarizə aparır, bədənin müqavimətini və gücünü artırır. Ancaq Winnie the Pooh-un sevimli ləzzətini çox yeməməlisiniz, çünki bu, diabetə səbəb ola bilər. Çaya bal da əlavə edilməməlidir, çünki isti suda bu məhsul məhv olur və quru qalıqda insan faydalı xassələri olmayan şəkər alır.