Badımcan ən məşhur tərəvəzlərdən biridir və ondan dünyanın müxtəlif yeməkləri hazırlanır.

Ancaq aşpazlar, həm yeni başlayanlar, həm də peşəkarlar arasında tez-tez ortaya çıxan bir sual olur: yeməkdən əvvəl badımcanın qabığını soymalısınız?

Cavab bir neçə amildən, xüsusən də tərəvəzin təzəliyi, bişirmə üsulundan asılıdır.

Təzə badımcan mətbəxdə əsl xəzinədir. Onların qabığı nazik, zərifdir və acı olmur. Yetişmiş isə tamam başqa məsələdir. Tərəvəz nə qədər böyükdürsə, qabığı bir o qədər kobud olur. Bəzi növlərdə hətta acı bir dad ola bilər.

Buna görə də, məsələn, badımcan kürüsü hazırlayırsınızsa, qabığını çıxarmaq daha yaxşıdır.

Badımcanı qızardarkən qabığını soya bilərsiniz, çünki bu, tərəvəzin formasını saxlamağa kömək edəcək.