Diyetoloq Yevgeni Arzamastsev "Moskva 24" telekanalına açıqlamasında bildirib ki, kəsmik sümük sistemini gücləndirir və yaşlılarda sınıq riskini azaldır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, məhsul yaşlı insanların tez-tez çatışmadığı maddələrlə - zülal və kalsiumla zəngindir.

Protein əzələ toxumasını, toxunulmazlığı qorumaq və ümumiyyətlə hüceyrə funksiyasını və rifahını qorumaq üçün vacibdir.

Yaşlı insanlarda osteoporoz, sınıqlar və yerimə zamanı travma riski yüksəkdir. Kifayət qədər kalsium bütün bunların qarşısını alır.

Hər gün kəsmik yemək, onu digər protein məhsulları ilə əvəz etmək daha yaxşıdır və tövsiyə olunan porsiya 150 qramdır.