Qəhvə günə daha diqqətli başlamaq üçün əla yoldur. Foodinfo.az Focus.ua-ya istinadən xəbər verir ki, araşdırmalar göstərib ki, kofeinli isti içki piylərin yanmasını stimullaşdırır və əlavə çəkini sözün əsl mənasında əridir.

Ancaq qəhvənizi necə içdiyiniz və onu necə hazırladığınız çox böyük fərq yaradır. Çünki qəhvə hazırlamaqda bir səhv tam əks effekt verə bilər.

Səhər südlü və şəkərli isti qəhvə içsəniz, bu, sizin üçün mənfi nəticələrə səbəb olacaq. Çünki belə bir vərdiş uzun müddətdə çəki artımına səbəb ola bilər. Səhər çox miqdarda şəkər və süd həzmə və buna görə də maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərir. Şəkər həmçinin qanda qan şəkərinin artmasına səbəb olur və yemək istəyini artırır.

Klassik qara qəhvə içmək istəmirsinizsə, isti içkinizə qaymaqlı dad verməyə kömək edə biləcək daha sağlam alternativlər var. Bunun üçün bal və ya xurma siropu kimi təbii dadlandırıcılar uyğun gəlir. Siz həmçinin qəhvənizə bitki mənşəli süd variantlarını əlavə edə bilərsiniz.