Çay hər gün pəhrizdə olur, lakin heç kim onun yaxşı dadına və faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, bir sıra mənfi keyfiyyətlərə malik olduğunu düşünmür.

Foodinfo.az bildirir ki, qədim dövrlərdə yalnız dərman məqsədləri üçün istifadə olunan çay zaman keçdikcə çinlilərin sayəsində gündəlik içkiyə çevrilib.

Tədqiqatlar göstərir ki, səhərlər bir fincan çay bütün gün üçün müsbət əhval-ruhiyyə yaratmağa kömək edir.

Təzə çay müxtəlif xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur.

Məsələn, qara çay böyrəkləri mükəmməl şəkildə yuya bilər. Bunun üçün hər saat və ya 2 saatdan bir 2-3 stəkan çay içmək lazımdır.

Yaşıl çay yavaş maddələr mübadiləsi üçün yaxşıdır. Bilmək lazımdır ki, yaşıl çay qara çaydan daha uzun müddət dəmlənir və bu səbəbdən suya daha çox faydalı maddələr buraxılır.

Çay tərkibindəki kofein sayəsində bədəni yaxşıca canlandırır. Çayın faydalarına baxmayaraq, mütəxəssislər onun istehlakını gündə 2-3 stəkanla məhdudlaşdırmağı məsləhət görürlər.